Kosten en mogelijke vergoeding

De inzet van kompas in mantelzorgland brengt kosten met zich mee.

Op deze pagina vindt u meer informatie over welke dienst vrij is van kosten en waarvoor u, uw verzekeraar of eventueel uw werkgever een factuur ontvangt. Uiteraard ontvangt u altijd eerst een offerte, dan kunt u (of uw verzekeraar) bepalen of u daarmee akkoord gaat.

Kosten en mogelijke vergoedingen

cell, phone, cell phone-42403.jpg

Eerste telefoongesprek gratis

Het eerste telefonisch contact is altijd gratis. In dat gesprek bespreken we globaal uw situatie, kijk ik wat ik voor u kan betekenen en geef ik aan wat de eventuele kosten van mijn inzet zullen zijn.

Als u, uw verzekeraar of uw werkgever akkoord geeft op de offerte maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Kosten voor mijn vervolginzet

Voorafgaande aan onze afspraak voor nadere kennismaking stellen we vast wat u – in eerste instantie – van mij vraagt. Ik lever u op basis daarvan een offerte op.

Een intakegesprek en een uitgebreid verslag zal altijd onze start zijn. In onze telefonische kennismaking kan ik u hiervoor mijn vaste pakketprijs noemen.

De rest is volledig maatwerk: wilt u uitsluitend de informatie waar u moet zijn, dan heeft u aan dit eerste gesprek en het verslag voldoende. Moet er veel worden uitgezocht, een aantal lastige procedures worden doorlopen of heeft u hulp nodig bij een bezwaarprocedure dan lever ik u voor uw specifieke situatie een offerte.

contract, document, paperwork-7410444.jpg

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

De diensten van de mantelzorgmakelaar worden soms (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.
Op deze pagina van de beroepsvereniging vindt u een overzicht van alle verzekeraars. Ook kan ik samen met u kijken wat voor uw situatie van toepassing is.

Vergoeding door Werkgever of Gemeente

Het is mogelijk dat uw werkgever de inzet van een mantelzorgmakelaar vergoedt.

Ook stellen sommige gemeentes budget beschikbaar als de kosten niet vergoed worden door zorgverzekeraar of werkgever.

Eigen middelen


Worden kosten niet betaald vanuit
– aanvullende verzekering
– werkgever
– gemeente

Dan betaalt u zelf voor mijn inzet.